Sunday, 27 March 2011

A Few Words From Tuan Rumah~~

Hello, Assalammualaikum...[thats how i answer my phone calls]


So wattup...im new here..new in this blogging activity...so...its been a long time since i want to have a blog, without knowing the reason. Now i already figured out the reason, it is because i would like to share my thoughts, i like to talk(telling people what i feel, what i think, what i see...and bla.bla..bla...), I am kakak sulung in my family...so to have the chance to share my thoughts with people around me...it is a pleasure...


Knape x gune fb je kalo nk share thoughts?
Sbb bile sy nk anta status it'll change into notes...dan bile dpt notification mcm tu, sy x jd nk pos note...so sy x jd kongsi idea sy...


Penggunaan bhs rojak anda sgt memalukan...boleh berhenti tak?
Well, id been thinking about this too, i speak in the language im comfortable with. Let's say, i want to share some serious issues like japan's tsunami, terrorists [haha sensitive issue ni]...ill try my best to choose malay or english and post in a very well-manner writing...somehow if it is an issue that related to my life as a daughter,muslimah,student,daughter... please allow me to use manglish...~~btw its MY blog...hihi


Anda nak ada blog sebab kwn2 anda ada blog? 
Ya. Sebab saya nak kongsi idea dgn kwn2 sy. Byk isu yg sy selalu fikir sorang2...biasanya x terluahkan, sebab x taw siapa yg berminat dgn isu yg saya fikirkan. Melalui blog, saya boleh kirim(post) idea saya, dan tunggu respon drpd orang2 yang berminat dgn isu yg saya utarakan.


Akhir kata daripada tuan rumah(dlm bm sbb pendahuluan bi): saya berharap melalui blog ini, saya dapat berkongsi sesuatu yg bermanfaat dgn rakan2 blog yang lain dan secara x langsung dpt mematangkan cara saya berfikir.



Salam perkenalan: nurulsyamimiazari~~





3 comments:

Jiha_Sunshine said...

yey..i'm d first person that comment in this blog...my pleasure...hihi...gud luck my frend 4 ur blog...hope i can get something that benefit me in d future from ur blog....

syamimi azari said...

jiha: congrat..da first person to comment for daq first post of dis new blogger..haha..tq

eidasazali said...

im the third person then! hik hik hik

well, mimi, hope we could exchange thoughs. and dah lama tak borak dengan kau!!! hehe