Friday, 27 September 2013

orang bagus

hacim!

Ya Allah, berhabuk teruk dah blog ni. hihi biasalah, bila tak menulis sebagai sendiri, kononnya, ingin menghasilkan blog yang menggunakan bahasa Melayu baku. Haha (gelak kat diri sendiri) Well, satu benda yang Mi belajar, jadi diri sendiri adalah yang terbaik!

orang bagus. Siapa perasan dia bagus? Angkat tangan!!! hehe

Alkisah, semalam lepas kelas, ada dua lecture. lecture yang pertama itu, mak ai,,, habis tenaga walaupun sekadar mendengar dan menyalin. Mi ingat nak lari lepas lecture yg pertama itu, tapi sekali ada halangan, pastu dah tak sampai hati nak lari. nak dijadikan cerita, ada seorang budak ni, si M. Dia kata "haah, mmg jahat pun kalau balik". Dia tujukan kata- kata itu kat Mi dgn lagi seorang member ni.

Aw pedih!

Tak baik kata org jahat. Ayah Mi kata jahat itu untuk syaitan saja. Ayah Mi dah didik, jgn kata org jahat. So, terkejut sangat bila ada org kata macam itu kat Mi. Tambah pula, si M ni, dia budak alim2. mmm kenapa cakap macam tu ek? Ini kali kedua Mi kecik hati dengan dia. Yg first time tu dia kata Mi cacat sebab adik Mi handsome. aiyoyo...

Penampilan,sikap, dan diri awak mmg manis. Saya suka. Orang lain pun suka. Tapi ada kelakuan awak yang macam bercanggah dengan apa yang awak perjuangkan. Saya sebagai manusia biasa, tak dpt lari drpd sedikit menyampah dengan diri awak. Jangan risau, saya simpan sorang2, Allah je tahu.

Hati-hati bila cuba meletakkan diri sendiri di mata masyarakat.Awak sekarang dah jadi kakak usrah, no offense. Tapi kenapa sakan benor instagram awak. Sesetengah gambar itu, saya sendiri pun x berani nak pos. Maaf, malam ini tak ada idea untuk ayat beralas. Kenapa tak tegur depan2? nak ke? saya boleh tegur, tp mesti awak sedihkan? pastu bila awak sedih, awak akan luahkan perasaan dekat kawan awak. Dari mulut awak, org akan nampak saya jahat. kalau saya minta org lain yg tegur awak, secara tak langsung, saya buka aib awak. Kenapa cara begini yang saya pilih? Dengan harapan, awak, si M, terbaca pos ini, dan berubah. Instalah macam mana pun yang awak nak, buatlah apa pun, tapi jagalah tutur kata awak. Dah dua kali hati saya terguris dengan kata-kata awak. Sampaikan saya terpaksa menanggung dosa sekarang ini sebab saya menyampah dengan awak. Saya minta maaf sangat-sangat. Dan sememangnya saya dah cuba berali-kali untuk maafkan awak, tapi sebabkan sikap awak yg kadang kala bertentangan dengan ajaran Islam, hati saya x dapat nak maafkan awak sepenuhnya, Maaf, saya bukan orang bagus.

1 comment:

Muhammad Hafidz Hasan said...

Mimi, trust me, better deal depan2. Slow talk, sbb aku sndir penah bom orang haha, tapi end result dia tak pernah elok, though, berlapik. Slow talk is better, ajak makan ke apa ke. Urm, pendapat aku yang tak berapa betul ni lah.

Anyway, masuk bjlog ni mcm masuk haunted mansion. Peh,